Let op! Bouwvakborrel: Vrijdag 26 juli gesloten vanaf 15:00 uur.
Let op! Bouwvakborrel: Vrijdag 26 juli gesloten vanaf 15:00 uur.
Veel uit voorraad leverbaar
Voordelige bezorging of afhaal
Voor de professional en particulier
Verkoopadvies? 0548 - 201013

Tuinhout hardhout

Wat houdt hardhout precies in?

Veel mensen vragen zicht af wat hard hout nou precies is. Hardhout hoeft niet per definitie één houtsoort te zijn. Hardhout is eerder een verzamelnaam van verschillende soorten hout. Vaak komt het meeste hardhout van loofbomen af. Zo zijn er dus ook een hoop verschillende soorten loof bomen, dus ook veel verschillende soorten hout.

Eigenschappen tropisch massaranduba hardhout

Het is overigens niet zo dat de term hard hout ook echt wat zegt over de hardheid van een houtsoort. Er zijn namelijk ook houtsoorten die afkomstig zijn van loofbomen en zachter zijn dan hout dat van naaldbomen afkomt. De hardheid van hout wordt overigens bepaald door de dichtheid en nerfstructuur van een houtsoort. Aangezien de nerfstructuur per houtsoort verschilt is het dus zo dat niet alle vormen van hard hout even hard zijn.

Waarvoor kun je hard hout gebruiken

Verder is het trouwens zo dat hardhout vaak een vrij duurzame houtsoort is. Vandaar dat het ook zo is dat hard hout voor meerdere verschillende producten en voorwerpen die op de wereld gebruikt worden een fijn materiaal is. Het aantal dingen waar het voor wordt gebruikt is daarom ook zeer divers. Aan het bouwen van een hoop dingen komt dus wel eens hard hout aan te pas. Hardhout wordt zelfs wel eens gebruikt om bruggen te maken! Hieruit kan je wel opmaken dat hardhout dus mogelijk een houtsoort is die van een goede kwaliteit is een veel heeft te bieden. Daarom kan je dit hout bijvoorbeeld in principe goed gebruiken wanneer je houten meubelen wil gaan maken.

Perfect materiaal voor uw bouwklus

Kortom, wanneer je dus hout nodig hebt om iets te bouwen is het zeker geen gek idee om eens uit te gaan zoeken of er niet een vorm van hard hout is die je hier goed voor kan gebruiken. Het zou namelijk erg goed zo kunnen zijn dat dit inderdaad het geval is! Dit soort hout heeft namelijk goede eigenschappen. De duurzaamheid van hard hout is ook erg goed, waardoor het lang mee gaat.

Houthandel Salland verkoopt de soort ‘massaranduba’ hardhout. Dit hout word ook wel paardenvleeshout genoemd. Bekijk ons assortiment ‘hardhout’ op onze webshop.