Let op! Bouwvakborrel: Vrijdag 26 juli gesloten vanaf 15:00 uur.
Let op! Bouwvakborrel: Vrijdag 26 juli gesloten vanaf 15:00 uur.
Veel uit voorraad leverbaar
Voordelige bezorging of afhaal
Voor de professional en particulier
Verkoopadvies? 0548 - 201013

Douglas poolhouse

Douglas hout voor een poolhouse

Doordat douglas heel duurzaam is verwacht je een hele dure prijs, echter is lariksdouglas vrij goedkoop als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de prijzen van hardhout zoals eikenhout. Dus perfect voor uw poolhouse! Door uitdroging van het hout wordt het steeds harder. Omdat het toch een natuurproduct is, slaat het vocht op. Binnen het hout wordt er veel kernhout gevormd. Dit kernhout bevat weer veel hards wat continu weer hard wordt, hierdoor krijgen schimmels minder snel kans om los te gaan, dus gaat het hout veel langer mee en zal het minder snel rotten. Douglas hout is een soort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren, overkappingen en tuinhuizen. Ook is het perfect voor het aanleggen van een vlonder of terras. Maar ook voor binnen kun je larikshout gebruiken. Denk hierbij aan meubels of vloeren. Douglas heeft dus genoeg voordelen. Larikshout is heel sterk, recht en stabiel. Een ander voordeel van het hout is dat het heel eenvoudig machinaal te verwerken is. Het bewerken van douglashout is een stuk gemakkelijker dan eikenhout.

Vergrijsde douglas poolhouse door weersomstandigheden

Het heeft een warme kleur wat door de jaren vergrijst door weer omstandigheden. Hierdoor krijgt het al snel een mooi karakteristiek een verouderd uiterlijk. Ook kan het zo zijn dat het barsten gaat vertonen, maar dit geeft het hout alleen een nog mooier een meer doorleefd karakter. Is grijs toch niet de kleur die je op je pool house wil? Dan kun je het larikshout hiertegen behandelen. Lariksdouglas kan dus gebruikt worden voor zowel binnen als buiten. Denk hierbij aan overkappingen, kapschuren, kozijnen, tuinhuizen en bekleding van gevels en nog meer. Lariks is een houtsoort wat redelijk bestand is tegen vocht. Wanneer je een tuin hebt die groot genoeg is, en je er altijd klaar mee bent om in de regen buiten te zitten, is het ideaal om een tuinhuisje te hebben. Een poolhouse is perfect te maken met douglashout. Je moet voordat je begint, even weten wat voor ruimte je hebt om de pool house te maken. Het belangrijkste is dat je van tevoren goed na denkt waar je je douglas poolhouse wilt hebben. Het is eenvoudig om het aan huis of in de tuin te plaatsen. Een douglas-poolhouse is geschikt voor iedereen die graag in de zomer aan het zwembad buiten wilt zitten.

Een moderne & duurzame lariks poolhouse

Douglas is modern, strak en duurzaam! Een larikshouten poolhouse voelt als een verlenging van je huis. Hierdoor  krijg je echt een binnen-buitengevoel. Het geeft een robuuste uitstraling. Je kunt Douglas poolhouses kiezen met een plat dak, een zadeldak of een kapschuurtype. Wil je lekker beschut zitten? De type wanden is eenvoudig naar eigen inzicht te bepalen. Waarom is larikshout populair voor een overkapping? Het hout is natuurlijk goed voor het milieu. Maar het hout is ook heel sterk. Bij veel houtsoorten moet het hout eerst worden geïmpregneerd, dit moet omdat het dan langer goed blijft. Maar bij lariksdouglas is dit niet altijd nodig. Het hout is zo sterk van nature dat het vrijwel niet rot of beschimmeld. Tenzij je het niet zwevend monteerd. Dus ideaal om te gebruiken voor buiten poolhouses. Douglashout gaat onbehandeld gemiddeld zo’n 15 jaar mee. Wil je dat het hout buiten langer meegaat? Dan raden wij het aan om het hout te behandelen met bijvoorbeeld olie of beits. Wil je nou zelf een douglas-poolhouse maken, dan kun je kiezen voor balken en regels.

Een beschutte douglas poolhouse

Wil je lekker beschut zitten bij het zwembad? Bekijk onze website houthandelsalland.nl om ons gevelbekleding assortiment te zien. Wij hebben diverse maten in gevelbekleding. De planken zijn sterk genoeg om er een gevelbekleding van te maken. Zo kun je de poolhouse bekleden met douglas Zweeds rabat, potdekselplank, channel-siding of half rabat. Wat is Zweeds rabat? Dit zijn rabatdelen die taps toelopen en een uitgefreesde sponning hebben zodat u ze eenvoudig kunt stapelen. De planken zijn met andere woorden op zo‘n manier gemaakt dat u ze moeiteloos horizontaal in elkaar bevestigt. Het resultaat is een wand van een overkapping of schuur waarbij de planken elkaar een stukje overlappen. Ook kun je potdekselplanken gebruiken dit zijn planken die geschikt zijn om over elkaar heen te monteren. Het is een gewone rechthoekige plank zonder sponning zoals een Zweeds rabat. Dit wordt ook wel ‘potdekselen’ genoemd en de planken hebben hun naam dan ook hieraan te danken. Channel-siding is de naam van een bepaald profiel, wat u veel terugziet in gevelbekleding. Channel-siding rabatplanken zijn uitgerust met een speciaal afwateringsprofiel, die het mogelijk maakt om deze planken verticaal te monteren zonder dat het water doorkomt naar de achterwand. Halfhouts rabat is ideaal voor horizontale montage, dit komt door dat het hout goed kan afwateren door de ronding in het profiel. Dit kenmerkt het profiel ook, en is dus voor horizontale montage. Dit is perfect te gebruiken voor een lariks pool house.

Complete douglas poolhouse met vlonder

Om je lariks poolhouse compleet te maken, kun je er ook een vlonder in maken met vlonderplanken, ook wel terrasplanken genoemd. Zo kunt u op een mooie en strakke manier uw terras aanleggen. Vlonderplanken kunnen op palen worden geplaatst maar ook op tegels. Zo heeft u niet veel werk met het aanleggen van een terras. De vlonder moet natuurlijk ook een mooie en luxe uitstraling hebben. Gelukkig is dit een erg mooie houtsoort. Het hout staat bekend om de mooie warme kleur. Wat later kan veranderen in een grijze tint. Het is dus vrij hard en duurzaam. Dit zijn natuurlijk eigenschappen die u graag terugziet in het hout dat voor uw vlonder wordt gebruikt. U wilt bijvoorbeeld gewoon op de vlonder kunnen lopen, zonder dat er afdrukken in het hout ontstaan. Doordat het douglashout hard genoeg is, zullen er geen afdrukken in voorkomen. Ook is het fijn dat uw vlonder lang mooi blijft, een duurzame houtsoort zoals douglas is dan ook een must. Wilt u nou een gladde vlonder hebben. Dan is het ook mogelijk om de vlonderplanken in plaats van met de geribbelde kant met de gladde kant boven te leggen. Hierdoor krijgt u een mooi strakke vlonder. Vaak hebben mensen als bezwaar dat deze gladder zouden worden als ze nat worden maar dit is bij elk soort hout wat nat wordt, dus ook hout met ribbels kan glad worden.

Voordelige, robuuste, karakteristieke douglas poolhouse

We mogen natuurlijk ook niet de aantrekkelijke prijzen vergeten. De kleur van het hout is ook een ding waar veel mensen erg van houden. Of u nou van de vergrijsde look houdt, of van het lichtgele hout, douglashout is een erg goede keuze. Zit u er nou echt aan te twijfelen om douglashout of eikenhout te gebruiken? De verschillen hiervan zijn best groot. Toch worden beide houtsoorten veel gebruikt bij het maken van poolhouses en dergelijke. Het grootste verschil zit in de prijs, duurzaamheid en de uitstraling. Lariksdouglas hout is zeer goedkoop ten opzichte van eikenhout. Het scheelt soms wel de helft. De duurzaamheid bij eikenhout is wel een stuk beter. Qua uitstraling zou je kunnen zeggen dat larikshout voor de massa is en eiken voor de echte liefhebber die valt voor de unieke uitstraling van deze houtsoort. De voordelen van eikenhout is dat het een dichte structuur heeft en een zeer lange levensduur heeft. Maar ook heeft eiken nadelen, zo kan er bij eikenhout vervorming en haarscheurtjes ontstaan. Of vochtplekken. Maar het hout is ook flink aan de prijs.

Vindt uw douglas hout bij Houthandel Salland

Toch krijg je van eiken wel een prachtige, luxe en robuuste uitstraling. De voordelen van Lariks hout is dat het eenvoudig te verwerken is, het heeft een mooie warme kleur. Maar dit hout heeft ook nadelen. Het is kwetsbaar voor vocht, je moet het altijd zwevend monteren. Het is wel minder duurzaam als eiken. En het kan soms wat harsig zijn.  Bij houthandel Salland bent u op het goeie adres voor hout voor uw pool house, wij hebben diverse vaste maten in lariksdouglas. Zo kunt u douglas in diverse vaste maten bestellen via onze webshop. Tevens hebben wij ook eiken hout in verschillende diverse vast maten. Bent u een echte doe-het-zelver? Bij ons kunt u uw hout in vaste maten bij ons bestellen voor eventueel een overkapping, poolhouse, tuinkamer, schuur, kapschuur of vlonder. U kunt losse balken en planken bestellen op onze webshop.