Veel uit voorraad leverbaar
Voordelige bezorging of afhaal
Voor de professional en particulier
Verkoopadvies? 0548 - 201013

Eiken poolhouse

Eigenschappen eiken hout

Eiken is een zeer sterke en rechte houtsoort. Als je het hout in het water plaatst moet dit wel beschermd gaan worden. Ook kun je dit soort hout verwerken tot fineerplaten voor het belijmen van meubelwerk. Houthandel Salland verkoopt nieuw-eiken. Ons nieuw-eiken is een erg duurzame loofhoutsoort die sinds lange tijd gebruikt wordt voor meubels. Wat vooral je meubels nou echt afmaakt is de fijne nerf, tekening en de verschillen in kleur. Hoe ook wel nieuw-eiken word genoemd is Oak of Oakwood, dit is afkomstig uit Groot-Brittannië. Het hout heeft windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten. Hierdoor kun je goed zien dat het hout al een lange tijd heeft geleefd. Door gebruik van het hout en door invloed van licht zal het hout een lichtere en warmere kleur krijgen als het hout zich binnen bevindt. Wil je het hout gaan bewerken? Soms kan dit wat moeilijker gaan als anders. Dit komt doordat nieuw-eiken erg afhankelijk is van de structuur en dikte van het hout. Maar in het algemeen moet dit gemakkelijk gaan, zowel met machines als met de hand, bewerken, draaien en frezen. Dus perfect voor uw eiken poolhouse!

Zelf een eiken pool house bouwen?

Als u graag wat wil bouwen zoals een poolhouse, is het wel aan te raden om van te voren even in het hout te boren voordat je er spijkers in slaat of schroeven in draait. Wat maakt eikenhout nou toch zo mooi, dit is de robuuste, luxe en geleefde uitstraling. De nerven kunnen soms wel is grof zijn, de een vind dit mooi en de ander niet. De duurzaamheid van het hout is uitstekend en is zowel voor buiten als binnen goed te gebruiken. Ieder houtsoort heeft voor- en nadelen en niet iedere houtsoort is geschikt voor iedere situatie. Bij elk houtsoort zitten er voor- en nadelen en niet iedere houtsoort is geschikt voor iedere situatie.

Duurzaamheid van uw eiken poolhouse

Er zijn een paar factoren waar u rekening mee moet houden dit is de duurzaamheid, onderhoud, functie, kleur en prijs. Eikenhout is een hardhout en valt in de duurzaamheidsklasse 2/3. Klasse 2 duidt op een resistentie tegen schimmels voor zo’n 15-25 jaar en is daarmee ‘duurzaam hout’. Klasse 2 betekend dat het resistent is voor schimmels en het zo’n 15 a 25 jaar mee gaat, en is hiermee ‘duurzaam hout’. Klasse 3 staat voor ‘matig duurzaam hout’ en is gelijk aan ongeveer 10-15 jaar. Ook heb je douglas hout, die valt in duurzaamheidsklasse 10-15 jaar. Wij raden het je aan om met zo scherp mogelijke gereedschappen te werken want het hout splintert makkelijk. Bent u nou opzoek naar een luxe en robuuste overkapping voor in de tuin? Of wilt u een exclusieve poolhouse, kapschuur of tuinhuis. Dit is allemaal mogelijk. Heeft u een grote tuin met een buitenzwembad of binnenzwembad en bent u er altijd klaar mee om buiten in de regen te zitten? Dan is zelf een poolhouse maken dé oplossing. Bedenk van tevoren goed waar je de poolhouse wilt zetten. Een eiken-poolhouse is geschikt voor iedereen die graag in de zomer buiten wilt zitten, maar ook in de winter met een fijne houtkachel. Eikenhout is modern, strak en duurzaam!

Bouw een natuurlijke eiken poolhouse

Met een pool house krijg  je echt een binnen -buiten gevoel. Het geeft een natuurlijke en robuuste uitstraling. Wil je een plat dak, zadeldak of een kapschuurtype dak? Dit kun jezelf allemaal bepalen. De type wanden kan je naar je eigen inzicht bepalen. Je hebt verschillende planken om je overkapping te bekleden. Zo kun je de overkapping bekleden met Zweeds rabat, potdekselplank, channel-siding of half rabat. Wat is Zweeds rabat? Dit zijn rabatdelen die schuin toelopen en een uitgefreesde sponning hebben zodat u ze eenvoudig kunt stapelen. Ook kun je potdekselplanken gebruiken dit zijn planken die geschikt zijn om over elkaar heen te monteren. Channel-siding is de naam van een bepaald profiel, wat u veel terugziet in gevelbekleding. En als laatst heb je half rabat dit is ideaal voor en horizontale montage, dit komt doordat het hout goed kan afwateren door de ronding van het profiel. Waarom is dit soort hout nou zo populair voor een exclusieve poolhouse? Het is sterk en hard en het gaat niet beschimmelen hierdoor gaat het een stuk langer mee. Daarom kiezen vele mensen voor eik hout omdat je dit lang goed kan houden zonder dat je het behandeld. Onbehandeld hout zal buiten op den duur gaan vergrijzen. Dit geeft het hout een natuurlijke look.
Als u de oorspronkelijke kleur zo lang mogelijk wilt behouden, zult het moeten behandelen met olie of beits. Daarvoor dient het eerst geïmpregneerd te worden. Met sommige beitsen is uw eiken-poolhouse 6 tot 8 jaar langer onderhoudsvrij.

Eiken hout zeer geschikt voor een pool house

Eik hout is een best zwaar houtsoort en van nature heel sterk. Daarmee kun je perfect om uit eik hout staanders te realiseren voor je pool house. Vanwege de sterkte van eikenhout is het zeer geschikt voor allerlei draagconstructies, waaronder een pool house. Ook kiezen mensen voor dit houtsoort omdat het een wat luxere uitstraling geeft dan douglashout. En een nadeel bij andere houtsoorten is dat het eerst geïmpregneerd moet worden. Omdat het dan buiten langer mee gaat en dit is bij eik hout niet het geval. Pluspunt, u bent goed bezig voor het milieu! Wat betreft duurzaamheid is een pool house van dit soort hout kortom geen verkeerde keuze. Zit u nou echt te twijfelen tussen douglashout of eik hout? De verschillen hiervan zijn nogal groot. Toch worden beide houtsoorten veel gebruikt bij het maken van poolhouses en dergelijke. Het grootste verschil zit in de prijs, duurzaamheid en de uitstraling. Lariksdouglas hout is zeer goedkoop ten opzichte van eiken-hout. Het scheelt soms wel de helft. De duurzaamheid bij eikenhout is een stuk beter. Qua uitstraling zou je kunnen zeggen dat larikshout voor de massa is en eik hout voor de echte liefhebber die valt voor de unieke uitstraling van deze houtsoort.

De voordelen van eiken hout

De voordelen van eikenhout is dat het een dichte structuur heeft en een zeer lange levensduur heeft. Maar het heeft ook nadelen, zo kan er bij het hout vervorming en haarscheurtjes ontstaan. Of vochtplekken. De voordelen van Lariks hout is dat het eenvoudig te verwerken is, en het heeft een mooie warme kleur, wat later ook gaat vergrijzen door weersinvloeden. Maar Lariks hout heeft ook nadelen. Het is kwetsbaar voor vocht, je moet het altijd zweven monteren. Het is minder duurzaam als eiken. Kan soms wat harsig zijn.

 Wilt u uw eiken-overkapping bij het zwembad compleet maken?

Dan kunt u uw tuinhuis compleet maken met mooie eiken-planken voor een vlonder. Dit wordt ook wel terrasplanken genoemd. Zo kunt u op een strakke en mooie manier uw terras aanleggen. Terrasplanken kunnen op palen worden geplaatst maar ook op tegels. Zo heeft u zelf niet veel werk met het aanleggen van een vlonder. Het hout staat bekend om de mooie structuur. Maar ook de kleur. Wat later vergrijst door weersomstandigheden, als je het niet behandeld. Veel mensen denken dat eik hout niet gepast is voor een vlonder. U wilt bijvoorbeeld gewoon kunnen lopen op de vlonder. Zonder dat er voetafdrukken in het hout ontstaan. Doordat eik hout hard genoeg is, zullen er geen afdrukken in voorkomen. Het hout is dus onderhoudsvrij, dus perfect voor een vlonder aan of in uw pool house. Vaak denken mensen dat ze snel uitglijden bij een natte vlonder. Alle houtsoorten kunnen wat gladder worden door eventueel weersomstandigheden. Bij houthandel Salland bent u op het goeie adres voor hout voor uw exclusieve poolhouse, wij hebben diverse vaste maten in nieuw-eiken. Zo kunt u bij ons eikenhout in diverse vaste maten bestellen via de webshop. Tevens hebben wij ook douglas hout in verschillende diverse vast maten. Bent u een echte doe-het-zelver? Bij ons kunt u uw hout in vaste maten bij ons bestellen voor eventueel een pool house, tuinoverkapping, tuinkamer, schuur, kapschuur of vlonder. U kunt losse balken en planken bestellen op onze webshop.