Veel uit voorraad leverbaar
Voordelige bezorging of afhaal
Voor de professional en particulier
Verkoopadvies? 0548 - 201013

Wat is douglas hout?

Douglas hout

Deze houtsoort is enorm gewild door de verschillende toepassings mogelijkheden. Daarom gebruikt men dit ook veel bij het bouwen van overkappingen, pergola’s en veranda’s. Douglashout behoort zich in de soort ‘naaldhout’. Dit zijn een van de hardste soorten die Europa kent. Wat ook een pluspunt is aan deze houtsoort is dat deze voordeliger is dan eikenhout. Er zit ook verschil in de kleur. Douglas heeft namelijk een roze/oranje achtige kleur met vlam structuren.

Door de vlam structuren krijg je een natuurlijke en warme sfeer. Na een lange tijd gaat Douglas vergrijzen. Wil je dat het hout niet vergrijst? Kies er dan voor om het hout te beitsen of impregneren. Houthandel Salland heeft een divers assortiment aan conserveermiddelen zoals Remmers producten. Staat uw product er niet tussen neem dan contact met ons op dan kunnen we deze eventueel bestellen voor u!

Duurzaamheid Douglas

Hoe langer het hout meegaat, hoe beter voor het milieu! Daarom is het goed om van te voren bedenken als je nou eikenhout of Douglashout wil. Denk daar bijvoorbeeld bij na tot in hoeverre het hout bestand is tegen insecten, schimmels en de invloeden van de natuur. Douglashout gaat onbehandeld tot wel 15 jaar mee wanneer het blootgesteld wordt aan alle weertypen. De duurzaamheidsklasse van een houtsoort hoeft soms niet altijd wat te zeggen want door conserveermiddelen kun je de levensduur van het hout een stuk verlengen. Wanneer je het beitst of impregneert kan het wel 20 jaar goed blijven. Douglas valt in de duurzaamheidsklasse 3. Dit houd in dat het een matig (goede) duurzame houtsoort is.

Voordelen Douglashout

Naast dat de prijs van Douglas doorgaans erg aantrekkelijk is. Heeft de houtsoort nog meer voordelen. Douglas is een houtsoort wat heel sterk, recht en stabiel is. Daarnaast is dit hout ook simpel machinaal te verwerken. Zagen en boren gaat een stuk gemakkelijker dan eikenhout. Dit komt doordat eikenhout een hardere houtsoort is.

Bij houthandelsalland.nl hebben we een groot assortiment in Douglas hout. Wij verkopen zowel fijnbezaagd als geschaafd Douglas hout.