Let op! Bouwvakborrel: Vrijdag 26 juli gesloten vanaf 15:00 uur.
Let op! Bouwvakborrel: Vrijdag 26 juli gesloten vanaf 15:00 uur.
Veel uit voorraad leverbaar
Voordelige bezorging of afhaal
Voor de professional en particulier
Verkoopadvies? 0548 - 201013

Hardhouten damwand

Wat is een hardhouten damwand?

Een hardhouten damwand is een grond- en/of waterkerende constructie. In tegenstelling tot bijvoorbeeld beschoeiing wordt damwand verticaal in de grond geplaatst. Een hardhouten damwand bestaat uit planken die door middel van een mes- en groefverbinding met elkaar zijn verbonden. De wanden bestaan uit losse element die pas bij het plaatsen worden bevestigd. In Nederland worden er veel hardhouten damwanden in de grond geplaatst.

Sterke hardhouten damwand constructie

Aangezien de damwand een hoop druk zal hebben van de grond en eventueel het water, is het van belang dat je het hout goed bevestigd. Het is ook van belang om gebruik te maken van een dubbele gording met slotbouten met een minimale maat van M10 om zo de delen goed op te sluiten. Hierdoor krijgen de delen geen ruimte om te bewegen en worden de planken stevig tegen elkaar bevestigd.

Hardhout voor damwanden bij Houthandel Salland

Bij Houthandel Salland kunt u hout bestellen voor uw damwanden. Deze kunt u vinden bij ons assortiment ‘hardhout’. Wij gebruiken altijd Massaranduba. Met deze houtsoorten weten wij zeker dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw damwand. Niemand wilt immers na 5 jaar weer overnieuw beginnen toch? Dat gebeurt met deze houtsoort sowieso niet!