Elke zaterdag geopend: 08:00 - 16:00 uur
Elke zaterdag geopend: 08:00 - 16:00 uur
Veel uit voorraad leverbaar
Voordelige bezorging of afhaal
Voor de professional en particulier
Verkoopadvies? 0548 - 201013

Hardhouten schutting

Natuurlijke hardhouten massaranduba schutting

Een hardhouten schutting heeft een natuurlijke uitstraling. De schutting planken vertonen allemaal de oorspronkelijke houtnerf, ook als ze zijn voor behandeld. Dit geeft de schutting een veel prettigere en sfeervollere uitstraling dan bijvoorbeeld een kunststof schutting. Let wel op dat je kiest voor een schutting van duurzaam hout zoals ons massaranduba hardhout. Als het hout een duurzaamheidskeurmerk heeft, weet je zeker dat je goed zit. Dan heb je niet alleen een prachtige, natuurlijke uitstraling, maar ook nog eens een schutting die het milieu niet belast.

Hardhouten schuttingen zonder onderhoud

Op het moment van aanschaf van een houten schutting of tuinmeubelen moeten we direct een keuze maken. Kiezen we voor de zachtere houtsoort die een stuk goedkoper is en geven we deze de juiste behandeling? Of betalen we iets meer en gaan we voor de hardhouten variant die niet bewerkt hoeft te worden? De keuze is aan u zelf, veel mensen kiezen er juist voor om hardhout te kiezen. Omdat deze houtsoort heel lang mee gaat. Dus een schutting waar je jaren geen om kijk naar hoeft te doen.

Enorm sterke massaranduba schutting

De levensduur van hout is afhankelijk van de duurzaamheidsklasse Hardhout uit de duurzaamheidsklasse 1 zal ondanks de weersomstandigheden in het vochtige Nederland gedurende 25 jaar niet rotten. Zelfs als het continu in contact staat met natte grond zal het niet door houtrot worden aangetast. Hebt u hardhout uit de duurzaamheidsklasse 2 of 3? Dan nog heeft het hout bij bovengronds gebruik een levensduur van maar liefst 25 jaar. In vergeleken met veel andere houtsoorten is deze duurzaamheidsklasse enorm sterk! Dus perfect voor het maken van schuttingen.

De voordelen van een hardhouten schutting zijn enorm. Naast de duurzaamheid is hardhout onderhoudsvrij. Voor veel tuinliefhebbers is ook dat een reden om voor hardhout te kiezen

Afkomst van uw hardhouten schutting

Als we over hardhouten schutting spreken, komt soms ook de term massaranduba voorbij. Massaranduba is onder de soorten hardhout een van de populairste en vooral sterkste varianten. Deze houtsoort is afkomstig uit Midden-Amerika, Brazilië en Suriname. Vanwege zijn sterkte, dichte houtstructuur en duurzaamheid uitermate geschikt voor toepassingen buitenshuis, bijvoorbeeld voor een houten schutting. Massaranduba duldt geen schimmels en insecten, deze zijn bij voorbaat volkomen kansloos. Bekijk ons assortiment op onze webshop!

Hardhouten schuttingpalen

Houthandel Salland verkoopt ook schutting palen. Deze zijn perfect voor het bouwen van een schutting. Maar ook in waterbouw constructies. Voor bijvoorbeeld stijgers. Omdat dit houtsoort goed tegen water kan en hierdoor niet gaat rotten, kunt u het onder water demonteren. Deze palen zijn tweezijdig gepunt. Waardoor makkelijk in de grond te plaatsen.