Let op! Bouwvakborrel: Vrijdag 26 juli gesloten vanaf 15:00 uur.
Let op! Bouwvakborrel: Vrijdag 26 juli gesloten vanaf 15:00 uur.
Veel uit voorraad leverbaar
Voordelige bezorging of afhaal
Voor de professional en particulier
Verkoopadvies? 0548 - 201013

Kastanje hout

Natuurlijke, authentieke kastanje palen

Kastanje hout en kastanje houten palen hebben een rustieke uitstraling. Een natuurlijke en authentieke uitstraling die bij uitstek geschikt is wanneer u op zoek bent naar een landelijke aanblik van uw tuin. En als we het over duurzaam hebben dan staat kastanjehout bovenaan!

Duurzame, milieu vriendelijke kastanje palen

Kastanje is een zeer sterke en duurzame houtsoort en daarom een zeer goede keuze is om overal toe te passen. Kastanje hout dat in de wintermaanden is gekapt kan zonder chemische behandelingen in de tuin gebruikt worden, zó duurzaam is het! Ook is het hout van nature bestand tegen schimmels en vocht. Kastanjehout behoort tot duurzaamheidklasse II, evenals sommige tropische houtsoorten en thermisch behandeld naaldhout.

Perfect timmerhout voor de doe-het-zelver

Kastanjehout is zeer goed te bewerken, dus perfect timmerhout. Het is wel aan te raden om roestvrijstalen schroeven en spijkers te gebruiken, door het hoge looizuur gehalte. Bij gebruik van ijzer gaat het hout door het looizuur verkleuren.

Waarvoor dienen kastanje palen

Kastanje palen worden vooral gebruikt voor het omheinen van tuinen, parken, speeltuinen en weides. Vooral de landbouwers gebruiken deze weidepalen voor het afsluiten van hun weide. Dit omdat het lang mee gaat. Dus geen onderhoud. Deze palen worden ook gebruikt in combinatie met kastanje omheiningen of met natuurlijke tuinschermen zoals wilgen en hazelaarschermen. Onze kastanje palen zijn perfect bruikbaar voor het bevestigen van Frans hekwerk (schapenhekwerk).

Ook zijn onze kastanje palen zeer geschikt voor het stevig houden van bomen. Zoals het rechthouden van fruitbomen of andere bomen.

Wat is kastanje Frans hekwerk?

Frans hekwerk heeft gemiddeld iets rechtere latten dan Engels schapenhek. De punten zijn spitser en strak gezaagd. De draden zijn iets stakker gedraaid en er zitten geen nietjes over de onderste draad zoals bij Engels rasterwerk. Dit hekwerk heeft een gegalvaniseerde dubbel draad. Ons frans hekwerk kunt u bestellen op onze webshop.