Veel uit voorraad leverbaar
Voordelige bezorging of afhaal
Voor de professional en particulier
Verkoopadvies? 0548 - 201013

Frans hekwerk of Engels hekwerk?

Frans hekwerk komt uit Frankrijk en Engels hekwerk komt uit Engeland. Ook wel schapenhekwerk genoemd. In beide gevallen gaat het om duurzame afrasteringen. Die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Zoals het omheinen van duinen, weide’s, speeltuinen & vijvers. Toch zijn er wel verschillen tussen deze 2 soorten hekwerken. De latten van het Franse hekwerk zijn rechter dan die van het Engels hekwerk. En ook de punten bij het Franse hekwerk zijn spitser en rechter gezaagd. In tegenstelling met het Engelse hekwerk want hier zijn de punten stomp afgezaagd. Het Franse hekwerk heeft daarom een wat nettere uitstraling.

De lengte maten kunnen ook zeer verschillen. Tevens zit er ook verschil in de latafstand. Het Engelse hekwerk is wat losser gewikkeld. Om te voorkomen dat de latten aan de onderkant er uit vallen zijn deze vast gemonteerd met een kram. Het Franse hekwerk is strakker gewikkeld dus ook een stuk steviger. Dus wil je stevig en strak hekwerk? Kies dan voor Frans hekwerk!

Frans hekwerk plaatsen

Let er goed op dat je begint met het uitzetten van de hoekpalen. Bevestig voor meer stevigheid schoorpalen aan de hoekpalen. Vervolgens markeer je de plekken waar de tussenpalen moeten komen. Zorg er voor dat de ruimte tussen de palen ongeveer gelijk is. Zodat je een logische opbouw hebt. Ook kun je een draad spannen van hoek paal naar hoek paal zodat je zeker weet dat je de afrastering recht krijgt. Zodra je alle hoekpalen & tussenpalen hebt staan begin je met het monteren van het Franse hekwerk.

Je bevestigt het eerste latje met rvs schroeven tegen de eerste paal. Je schroeft ter hoogte van het ijzerdraad. Span het hekwerk met behulp van een schop tegen de volgende paal. Vervolgens schroef je weer het latje vast aan de kastanjepaal. Ga zo verder tot het eind van de rol. Ben je bij de volgende rol aangekomen? Dan kun je deze eenvoudig bevestigen aan de andere rol. Draai de draden bij het laatste latje los. En haal het latje eruit. Bevestig het draad aan het eerste latje van de rol, en draai het ijzerdraad strak aan met een draadtang. Knip daarna de draden af.

Kastanje looppoort

Ook hebben wij kastanje looppoorten in ons assortiment. Deze looppoorten zijn goed te combineren met ons Franse hekwerk. Het onbehandelde hout van het looppoortje heeft een lange levensduur dus is zeer milieuvriendelijk. Het looppoortje wordt geleverd met hang- en sluitwerk.

Wij wensen je succes met het plaatsen van ons Franse hekwerk!

Koop hier ons Frans hekwerk, kastanje palen & looppoorten.

Heb je nog vragen over het Franse hekwerk? Neem gerust contact met ons op!